Карла Суарес Наваро се класира за полуфиналите на Турнира на шампионките на УТА в София. Испанката победи нашата Цветана Пиронкова и със 7:6(2), 6:1.Наваро си осигури първото място в група "Средец" и ще играе срещу класиралата се на втора позиция в група "Сердика", като противничка ще й бъде една измежду Гарбине Мугуруса (Испания), Флавия Пенета (Италия) и Ализе Корне (Франция).

"Беше трудно, защото знаех, че трябва да спечеля в два сета, за да продължа напред. Във формат с групова фаза е по-различно, но и по-интересно, защото в другите турнири знаеш, че ако те победят, си отиваш вкъщи, а тук се получи така, че дори да бях спечелила, можеше да отпадна, ако не е в два сета, заяви испанката.

- Тя игра добре в началото. Аз бях малко нервна и наистина ми беше тежко. В края на първата част трябваше да спасявам два сетбола. Опитах се да дам най-доброто най-доброто от себе си в тази ситуация и се получи. При първия направих добър сервис и тя прати ретура си в аут. При втория се получи дълго разиграване, в което аз успях да пласирам последния си удар на линията. В тайбрека след това играх по-силно, а през целия втори сет наистина се представих много добре."