Треньорът на баскетболния "Левски" Константин Папазов коментира предстоящото домакинство в Адриатическата лига срещу Кърка. Той определи словенците за фаворити в сблъсъка. Мачът е утре, от 18.00 часа в зала "Универсиада".

"Това е труден момент за целия клуб, но баскетболната игра ни обединява. Надяваме се на пълна зала в събота, тъй като нашите фенове показаха, че са готови да умрат за нас. Ние ще им покажем същото, докато се опитваме да оцелеем.

Имаме много трудна програма - да играем с три от най-добрите четири отбора за няколко седмици. Ако в отбора всички бяха здрави, щяхме да се опитаме да бъдем на най-високо ниво, да се опитаме да победим Кърка. Те са фаворити, но наш дълг е да направи страхотен спектакъл за феновете”, заяви Папазов.

Своето мнение даде и центърът на "сините" Николай Върбанов. "Ние сме наясно, че имаме всякакви проблеми, но се опитваме да се съсредоточи върху баскетбола. Това е всичко, което има значение, и ние винаги трябва да излизаме и да играем за победа. Кърка е много силен противник, с много опитни играчи, класни чужденци и много добър треньор. Надяваме се, че с феновете зад нас, ние ще имаме шести играч и ще направим още един успешен мач в Адриатическата лига", коментира Върбанов.