Треньорът  Георги Дерменджиев е бил пред отказване от футбола по време на войнишката си служба. "Попаднах в спецчастите на ВВС. Там нямаше време за развлечения. Но след това ме преместиха в Трудови войски. И така попаднах в пловдивския Ударник. С отбора отидохме в София да играем срещу другите гарнизони. И се представихме доста добре, станахме първи. И там ме хареса Атанас пържелов. И ни взе. Мен, Джерил Алдев, Тошко Тодоров. Аз една година бях наказан, защото трябваше да се върна в Локо (Пд), а не исках. Останах в София", разказа Дерменджиев пред в. "24 часа".

"Родителите ми винаги са ме подкрепяли. Нищо че татко не дойде на нито един мач да ме гледа. Но винаги съм чувствал опората им. Изкарах още една "Футболна смяна" и тогава дойдоха предложенията. Искаха ме и "Ботев" и Локо (Пд). Тогава вместо мен реши треньорът. Той ме посъветва да отида в Локо, защото там повече разчитали на собствените си кадри. Тогава отборът се водеше от Иван Манолов - Орела, спомня си още спецът, който сега е начело на шампиона на България.

- Като футболист на Янтра (Габрово) получих една тежка контузия. Бе на една контрола с руснаци. Едва ме спасиха. Бях получил разкъсване на белия дроб. От една никаква ситуация на терена. Сблъскахме се и не успях да издишам. Получи се декомпресия. Бяха ми сложили 24 милиона единици инсулин и пеницилин. Един месец на системи. Но успях да се справя."



Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа