Локомотив (Варна) приема Добруджа в най-интересния мач от 6-ия кръг на хандбалното първенство при мъжете. Домакините загубиха морското дерби в миналия кръг от Спартак и сега ще дадат всичко от себе си за успех в мача. Варненци са на 4-то място с актив от 6 точки (3 поб. и 2 заг.), а тимът на Добруджа е на второ място с 8 точки и само едно поражение.

Любопитно е, че загубата на гостите дойде и тя в миналия кръг, когато отстъпиха на шампионите от Фрегата. Както Локомотив, така и Добруджа са отбелязали по 154 гола от началото на първенство, но защитата на „железничарите“ е по-ефективна с допуснати 120 попадения срещу 134, които са влезли във вратата на тима от Добрич.

„Надявам се момчетата да са забравили за загубата от Спартак в дербито и сега да покажат най-доброто от себе си. Концентрирани сме максимално и тренирахме много сериозно през цялата седмица. Дано да зарадваме и публиката, която ще ни подкрепи в зала „ Владислав”, заяви треньорът на Локомотив Никола Карастоянов.

От своя страна президентът на ХК Добруджа Георги Андреев също е оптимистично настроен преди срещата. „Познаваме се отлично с тима на Локомотив. Няма с какво да ни изненадат. Това, че загубихме от Фрегата в миналия кръг няма да ни повлияе. Предстои ни много важен мач, защото трябва да запазим второто място във временното класиране”, категоричен бе шефът на гостите.

Жените също ще изиграят мачовете от 6-я кръг на първенството. Това ще бъде и последната домакинска среща, която тимът на Панагюрище ще изиграе извън града. В средата на ноември ще бъде открита новата спортна зала, която ще приема мачовете на треньорката Любка Карагьозова.

Този кръг ще противопостави третия срещу четвъртия във временното класиране, Етър 64 – Хасково. „Болярките” имат две победи и една загуба от началото на шампионата, като са изиграли и най-малко срещи – 3. Хасковлиийки също са с три двубоя от старта на първенството, като имат една победа и две загуби. В тима на Етър 64 в чудесна форма се намира Даниела Коцева, която до момента има отбелязани 21 гола.

6-и кръг, жени:
01 ноември /събота/:
14:00 часа Панагюрище – Шумен 98 (мачът ще се играе в Шумен)
15:00 часа – Етър  - Хасково
15:00 часа – Свиленград-ПУ /Пловдив/ – Поморие
Бъки /Габрово/ - почива

6- и кръг, мъже:
01 ноември /събота/:
18:30 часа – Локомотив /Варна/ -Добруджа
02 ноември /неделя/:
15:00 часа – Осъм /Ловеч/ - Спартак /Варна/
15:00 часа – „Левски” /гр. Левски/ - Интер-Академик