Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо обяви, че има ясна представа за бъдещето си и амбициозни планове за 2015 г. Пилотът на Ферари говори пред медиите преди предстоящото Гран При на САЩ в Остин.
 
Той не разкри дали ще остане при „черните кончета“ през следващия сезон. Както е известно, има информации, че испанецът може да премине в Макларън или Мерцедес. Освен това се говори, че дори може да смени състезанията и да кара в сериите „Льо Ман“ за Ауди.
 
„Има някои интересни проекти. Имам амбициозни планове за 2015 г. Ще опитам да избера най-доброто за бъдещето си. Искам да побеждавам, а мина много време от 2006 г., когато спечелих последната си титла“, коментира Алонсо.
 
„Решението ми в никакъв случай няма да зависи от това дали на отборите във Формула 1 ще бъде разрешено да ползват три болида. Още преди два-три месеца оформих в главата си едно решение. Всичко се развива в правилната посока и съм много щастлив, но вие ще трябва да изчакате още малко“, обяви испанецът пред медиите.