Мениджърът на Селтик Рони Дейла обяви, че вярва в невинността на Александър Тонев по обвинението в расизъм, заради което българският национал беше лишен от състезателни права за 7 мача.
 
„Наказанието е факт и трябва да приемем решението. Клубът ще обжалва. Аз наистина вярвам на Тонев. Сигурен съм, че не казал обидни думи във въпросната ситуация. При младите футболисти често се случва да правят греши. Всеки прави грешки, говоря по принцип, а не за конкретната ситуация“, заяви норвежкият специалист.
 
„Откакто е при нас Александър Тонев не е показал неуважение, проявил дискриминация към някого или да се е държал неприлично. Той е спокойно и добро момче. Просто се нуждае от повече самочувствие на терена. Не мога да кажа нищо лошо за него, тъй като няма от какво да се оплача. Има какво да подобрява в играта си на терена, но работим върху това“, допълни мениджърът на Селтик.
 
Още вчера, след като стана ясно за наказанието на Александър Тонев, от Селтик обявиха, че ще обжалват. Когато „детелините“ внесат жалбата, санкцията на българския национал ще бъде замразена до излизането на решението на Апелативната комисия. Това означава, че халфът ще бъде на разположение за следващите два кръга от първенството и ще може да играе срещу Абърдийн на 9 ноември. Както е известно, именно играчът на „доновете“ Шей Логън обвини Тонев в расизъм.