България ще бъде домакин на европейското първенство по бокс за мъже през 2015 година, което ще се състои от 6 до 15 август в София. Българската федерация по бокс (БФБ) спечели организацията на шампионата на Стария континент в конкуренцията с авторитетни държави в този спорт като Русия, Турция, Азербайджан и др.

Европейското първенство по бокс за мъже през 2015 година ще бъде единствената квалификация за Световното през същата година в Доха (Катар), което ще бъде квалификация за летните олимпийски игри в Рио де Жанейро през 2016 година. След спечелване на домакинството президентът на БФБ Красимир Инински каза пред репортер на БТА:

"Първо бих искал да изкажа своята огромна благодарност към Европейската боксова конфедерация в лицето на нейния президент Франко Фалчинели. И разбира се на президента на АИБА д-р Чънко У за оказаното доверие да предоставят организацията и провеждането на най-важния континентален шампионат в света на БФБ.

За мен това означава, че усилията на БФБ, под мое ръководство, са оценени по достойнство от всички световни и континентални организации. За нас това е голяма предизвикателство - да бъдем домакини на европейско първенство, което и е единствената квалификация за световно първенство.

Надявам се, че моят екип ще отговори отново на високите изисквания на световната федерация и на европейската конфедерация".