Себастиан Фетел потвърди намерението на отбора на Ред Бул да пропусне предстоящата утре квалификация за Гран При на САЩ. Така вече бившият световен шампион ще стартира от питлейна на пистата край Остин, Тексас. Причината е смяна на всички компоненти от задвижващата единица, в която влиза и шести нов двигател от пет допустими. Четирикратният световен шампион, който обяви напускането на Ред Бул след края на сезона и предстои да потвърди преминаването си във Ферари, цяла година имаше огромни проблеми с новия турбо двигател на Рено. Това доведе до изчерпване лимита на позволените за ползване агрегати.

"Това, което знам аз е, че планът ни е да сменим шести двигател, и то всички компоненти в него от задвижващата единица. Това според правилника означава, че ще стартирам от питлейна в САЩ", обяви Фетел.

"По тази причина ще се наложи да подходим малко по-различно от обикновено за уикенда. Ще насоча вниманието си при подготовката на болида изключително за състезателното ми темпо. Няма да има нужда да работим по настройки за една бърза квалификационна обиколка", добави германецът.