Привържениците на "Левски" от почти всички фен фракции се надигнаха мощно срещу Тодор Батков, призовавайки го час по-скоро да се оттегли от клуба. Тръстът "Синя България", който продължава да чака обещаните от адвоката 15% от акциите, също се обърна към боса с декларация. Васил Колев коментира пред БЛИЦ, че в най-скоро време Батков трябва да даде пресконференция, на която темата да бъде точно тази - кога ще прехвърли акциите и ще вкара феновете в управлението на клуба. Председателят на сдружението на феновете разкри също така, че води разговори с Наско Сираков, като идеята е и голмайстор №1 на "Левски" за всички времена да бъде част от "Синя България" и да помогне за свалянето на Батков.

"Рано или късно очаквам Сираков да се присъедини към тръста. Не знам какво трябва да надмогне, вече разговарях с него. Два пъти му отправих покана, веднъж се видяхме. Има противоречиви виждания, но концептуално с него разсъждаваме по един и същи начин - че "Левски" не се управлява правилно. Сираков е съгласен феновете да влязат в клуба. неговото виждане не е по-различно от нашето. Но при сегашните разпоредби концепцията на тръста не може да бъде реализирана. "Левски" е търговско дружество, трябва да се създаде сдружение с нестопанска цел. Това е практиката по цял свят. Набират се членове, вземат съответен дял от клуба и го управляват", обясни Васил Колев пред БЛИЦ.

"Сираков би могъл да не приема този тръст. За да има успешен проект, зад него трябва да бъдат всички левскари. А и той може да не харесва хората, които сме се заели в момента, които управляваме тръст "Синя България". На база на устава може да се появи Сираков, да каже какво може да направи, да изложи концепцията си и съответно да бъде избран на следващото ни Общо събрание. Ние сме готови да му се доверим и да го вкараме в УС. Няма спор, че ако стане част от тръста, ще повлече още хора след себе си. Тук обаче възниква другият въпрос - както зад него има огромна група фенове, така пък има други, които поставят под съмнение неговото управление. От самия Сираков зависи какво ще стане, може да се докаже, той решава. Ние не можем на сила да го вкараме в тръста. Създали сме някакви механизми, които дават възможност на всеки човек, който е с концепция, да я изложи. При Сираков е въпрос на его и намерения. Ако не харесва нещо в тръста, можем да го коригираме. От друга страна пък да не забравяме, че той ще поеме рискове. Логичният въпрос е защо не подкрепя такава прозрачна структура, дали неговите намерения са чисти",  продължи Васил Колев.

"Зад нас е цялото семейство на най-голямата светиня Георги Аспарухов - Гунди. Съпругата му Величка, синът му Андрей. Те вече са част от тръста, одобряват идеите ни. Предимно обаче ни подкрепят ветерани, които не са в България - като например живеещите в САЩ Велко Йотов и Сашо Марков. Оказва се, че по-лесно достигаме до тях, отколкото до хората в България. Трябва да се разбере, че тръстът е начинът за промяната в "Левски". Има няколко основни момента. Първо - доверие към тръста от различните кръгове - легендите на клуба, защото на този етап съм леко разочарован от тяхната активност. От тези, които са у нас, формално чакаме да стане член Христо Йовов. Под път и над път призовавам да ни подкрепят. Тръстът са хората, които безвъзмездно помагат, отделят от средставата си и нервите си, разбира се, за клуба. Убеден съм, че в мига, в който влезем в управата на "Левски" и се видят положителните действия, ще има лавинообразен ефект и всеки ще иска да се присъедини към нас", добави председателят на "Синя България".

"Батков щеше да загуби около 200 хиляди лева, ако не се бяхме заели с организацията на 100-годишния юбилей. Клубът щеше да бъде източен от всичките "помагачи", бъдете сигурни в това", коментира още Васил Колев.

"Щом 100-годишнината накара много хора да забравят за егото си и да се обединим, значи може. Вижте, че Гонзо и Боримиров сега работят заедно, а добре помним как се нападаха. Юбилеят ги събра, 100-годишнината направи така, че да заработят в екип. Похвално е, това е правилният път", добави Колев.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ