Гръцката баскетболна звезда Димитрис Диамантидис влезе в историята на Евролигата като първият играч, постигнал 1000 асистенции в турнира. Това стана при победата на Панатинайкос с 91:73 над Фенербахче в мач от Група „С“.
 
Юбилейната асистенция стана при подаване към Ей Джей Слоутър, който вкара тройка за първия кош на „детелените“ в мача. Това е поредният рекорд на Диамантидис в Евролигата. Той стана № 1 по асистенции в турнира още през миналия сезон, когато подобри предишния рекорд на Теодорос Папалукас (978). По всичко личи, че постижението на играча на Панатинайкос скоро няма да бъде подобрено, тъй като най-близкият му преследвач в класацията е има 300 асистенции по-малко. Диамантидис е лидер в класацията на Евролигата и по откраднати топки – 389.
 
По време на мача между Панатинайкос и Фенербахче беше направен още един рекорд. Гръцкият тим изравни най-доброто си постижение в турнира, реализирайки 18 тройки в мача. Диамантидис завърши мача с 10 асистенции, а Слоутър се отличи с 23 точки (7 вкарани тройки от 10 стрелби). Естебан Батиста добави 14 точки, а Антонис Фотис вкара 13. Неманя Биелица наниза 16 точки за Фенербахче. Ян Весели го подкрепи с 13 точки, а Богдан Богданович с 10.