Даниел Седин вкара победния гол за Ванкувър в канадското дерби с Монреал от първенството на НХЛ във 2:45 минута на продължението и така домакините от Кенъкс спечелиха с 3:2. Асистенцията беше на неговия брат-близнак Хенрик при числено превъзходство. Ник Бонино и Брад Ричардсън вкараха за 2:0 в началото на третата част на мача, но Алекс Галченюк и Макс Пациорети изравниха до 2:2. Така в 62:45 минута на мача братята Седин направиха комбинация, която изведе Даниел сам срещу вратаря Кори Пери и той не сбърка.

Ванкувър с 14 поделя 2-ото място в Тихоокеанската дивизия заедно с отборите на Сан Хосе и Лос Анджелис, който падна 0:3 при гостуването на Пингуинс. Вратарят на домакините Марк-Андре Фльори спаси 35 удара и регистрира 30-и мач без допуснат гол в НХЛ. Крис Летанг вкара първия си гол за сезона, а два за победителите добави Крис Куниц. Евгений Малкин пък стана петият хокеист на Пингвините, който прави 400 и повече асистенции за клуба. Поражението за Кралете в редовното време е второ за тях от началото на сезона. С победата пък Питсбърг излезе начело в Дивизия Метрополитен с 13 точки.

Бостън се наложи над Бъфало с 3:2 след продължение, като Брад Маршан вкара два гола за Брюинс, включително и в 80-ата секунда на допълнителното време. За Бостън това е трета поредна победа като гост и с 12 точки те заемат 6-о място в Атлантическата дивизия. Бъфало са последни с 5 точки в същия поток. Другото попадение за победителите беше дело на Адам Маккуейд след пас на Маршан, докато за домакините точни бяха Дрю Стафорд и Тайлър Енис.