Юношите на Берое, родени след 1997 година, загубиха осминафиналната среща от турнира за Купата на БФС при гостуването си на Черноморец (Бургас) с 1:4 и по този начин отпаднаха от надпреварата. Отборът oт Стара Загора бе съставен от юноши набор 97 и 98, които по принцип не играят заедно, пише Beroe.bg.

Двубоят започна лошо за „зелените“, които изоставаха с 0:2 до почивката. През втората част беройци се вдигнаха, търсейки изравняване и изиграха много силни 45 минути, изцяло в половината на домакините. При една контраатака обаче резултатът бе покачен на 3:0 за Черноморец. Димитър Видев върна едно попадение в 75-ата минута, след атака отляво. Последва нов натиск за Берое, но и ново попадение за „акулите“, с което бе оформено крайното 4:1. Головете за домакините бяха дело на Даниел Андреев, Боян Милков и на два пъти Антон Атанасов.

Победителят в двубоите се определя в една среща и по този начин старшата отпадна от Купата на БФС, която спечели миналата година с набор 96 и 97. Отборът тогава бе воден отново от Иван Гаджев.

Утре юношите на Берое, родени след 1 януари 1999 г. ще се изправят в осминафинална среща от същия турнир срещу връстниците си от Лудогорец. Двубоят е насрочен за 11 ч. на Изкуствения терен от комплекс „Берое“.

Съставът на Берое 97:
Михаил Михайлов, Николай Петров, Ивайло Ангелов, Ивайло Иванов, Христо Митев, Калоян Динев, Атанас Панов, Павел Господинов, Димитър Видев, Преслав Георгиев, Александър Колев