Футболните запалянковци у нас често стават свидетели на красиви голове, но най-вече по терените в Англия, Испания и мачовете от другите първенства, които се излъчват в родния ефир. Не бива обаче да подценяваме българското. И по нашите терени се случва да видим шедьоври. Страхотен гол беше отбелязан в един от мачовете за Купата на България вчера. Георги Чакъров от Дунав (Русе) се разписа с ефектна задна ножица и откри резултата в Горна Оряховица срещу втория в "Б" група Локомотив (ГО). Двубоят приключи 1:1 и спорът предстои да се реши на реванша в Русе на 3 декември. Юношата на "Левски" Георги Чакъров коментира пред БЛИЦ, че "драконите" ще направят всичко възможно да класират на 1/4-финал Дунав, който е на върха в Североизточната "В" група.

- Георги, поздравления за страхотното изпълнение, случайно ли е или си тренирал да вкарваш със задна ножица?
- Изобщо не трябва да говорим за случайност и късмет. Определено ножиците са ми специалитет. Имам няколко такива голове, но този точно е най-хубавият и важен, предвид огромният заряд на мача. Много се радвам, че се получи прекрасното ми изпълнение, и че точно моят гол помогна на отбора. Равенството 1:1 е добър турнирен резултат. В Дунав вече смело гледаме към 1/4-финала.

- На кого посвещаваш страхотното попадение?
- Този гол е за семейството ми и специално на брат ми Стефан.

- Какво не ви достигна да спечелите в Горна Оряховица?
- Само малшансът ни лиши от победата, която щеше да бъде напълно заслужена. Хората, които бяха на мача, видяха, че надиграхме домакините, въпреки че ние сме от "В" група, а те от "Б", и то заемат второто място в класирането. При една нелепа ситуация в 90-ата минута ни изравниха. Получи се рикошет и с автогол се разминахме от победата. Но това го има във футбола. Оптимисти сме за реванша. Фаворитът за продължаване на 1/4-финалите вече не е Локомотив (Горна Оряховица), а Дунав.

- Вчера ви подкрепяха 20-ина ваши привърженици. Някои дори бяха голи до кръста в студа. Какво искаш да им кажеш преди реванша?
- Призовавам футболната общественост в Русе да се активизира и всички да подкрепят любимия и единствен отбор на града. Реваншът на 3 декември е много важен. Начело с амбициозният треньор Веско Великов сме надъхани да елиминираме съперника и да отидем на 1/4-финал. Шансът е голям и не искаме да го изпуснем.

- А кой отбор искате след това?
- Още не мислим за следващия съперник. Имаме да изиграем още 90 минути с Локомотив (Горна Оряховица). Трябва да си довършим работата. Много желаех да се паднем с родния ми и любим "Левски". Нещата на "Герена" обаче са плачевни и при евентуално наше продължаване те вече няма да са в турнира. Монтана е на път да ги елиминира след победата вчера с 2:0.

- Резултатът на "Огоста" изненада ли те?
- Всеки нормален човек би трябвало да е изненадан от това, че Монтана побеждава "Левски", но без да подценявам и обиждам някои колеги. Но на фона на състава, с който "Левски" излезе в Монтана, не се изненадвам от победата на домакините.
 
- Съжаляваш ли, че в момента не си в любимия отбор?
- "Левски" си е "Левски". Всеки мечтае да играе в този велик български клуб. Няма как да не съжалявам. Но от друга страна, погледнато реално, когато бях на "Герена" и тренирах с първия отбор под ръководството на Станимир Стоилов и след това при Емил Велев, конкуренцията и класата на футболистите беше убийствена. Този "Левски" в момента не искам да го коментирам, защото няма място за сравнение.

Купа на България - сезон 2014/2015