Григор Димитров се прости с надеждите си за участие на финалния Мастърс в Лондон. Днес българинът бе победен от Анди Мъри с 3:6, 3:6 на турнира в Париж. Мачът бе от осминафиналите на надпреварата и бе изключително важен и за двамата тенисисти. Успехът гарантира участието на Мъри вЛондон, докато за българина сезона приключи.

Британецът загуби последните две срещи с хасковлията, но влезе в мача в много добра форма и 10 последователни успеха. Мъри достигна до два пробива в цялата среща, но те бяха решителни. Един през първия сет и през втория, които Гришо така и не успя да върне.

Въпреки загубата Григор изпраща един великолепен сезон, в който завоюва три титли, изкачи се до номер 8 в световната ранглиста и ни осигури много положителни емоции, колкото никой друт не успя.

Григор Димитров – Анди Мъри 3:6, 3:6

Първи сет
Григор загуби първото разиграване в срещата, но взе сервис гейма си. Мъри направи същото и бързо изравни за 1:1. Димитров отново сервира добре, поведе с 40-15,след което псоледва спад. Британецът стигна до 40-40,с лед което и до точка за пробив. Гришо прати топлката в мрежата и пробивът е факт – 1:2.

Двойна грешка на шотландеца доведе до изоставане от 0-30 в собственото му подаване, но Григор не успя да се възползва от това предимство и след четири поредни точки Мъри затвърди пробива си. Григор не среща никакви трудности в подаването си – 2:3.
Мъри печели гейма си без да даде дори точка на съперника, след което Григор взе своя сервис лесно за 3:4.

След продължително разиграване, в което караше съперника да се движи по целия корт, Григор достигна до 15-15, но след това с няколко добри сервиса Мъри спечели следващите три точки, а с това и гейма – 3:5. Българинът допусна няколко неточности, а благодарение на уинър от ретур шотландецът вече разполагаше с две точки за пробив, втората от които печеливша – 3:6 и сет за Мъри.

Втори сет
Тази част започна кошмарно за Григор. Съперникът взе лесно своето подаване, а грешка от воле и страхотен печеливш лоб означаваше 0-30 в полза на шотландеца при подаването на Димитров. Мъри стигна до пробив за 0:2, а след това спечели подаването си за 0:3.

Българският тенисист изпита големи трудности, но успя да спечели подаването си, с което остави някакви надежди за обрат – 1:3. Мъри обаче има други планове и не остави никакви шансове на Григор за пробив – 1:4.

Първата ни ракета набързо поведе с 40-0, след което допусна две грешки, но при третия си геймбол не сгреши и намалява за 2:4. Шотландецът даде надежди на Грищо с двойна грешка и непредизвиката такава, но последва мощен ас и Мъри е на гейм от продължаване напреди – 2:5.

Гришо успя да спечели своето подаване, но все още се нуждае от пробив за да остане в мача – 3:5. Българинът даде всичко от себе си, затрудни максимално Мъри, стигна до 30-30, но прати следващата топка в аут. Британецът това и чакаше – ново успешно разиграване и край на двубоя – 3:6.