Сан Франциско Джайънтс победи Канзас Сити Роялс с 3:2 след невероятно представяне на питчъра Медисън Бамгарнър и спечели Световните серии в МЛБ за трети път в последните пет години.
 
За последните 40 години в историята на американския професионален бейзбол само още един отбор е печелил шампионската титла три пъти в период от пет години – Ню Йорк Янкис между 1996 и 2000 г.
 
Въпреки че загуби шестия мач от сериите с 0:10, Джайънтс взе решителния двубой и спечели финалния плейоф с 4:3. Така тимът от Сан Франциско стана първият отбор за последните 35 години, който печели титлата в МЛБ като гост. За последно това беше сторено от Питсбърг Пайрътс през 1979 г.
 
Преди началото на решителния мач статистиката беше на страната на Канзас Сити Роялс. Домакинът на седмия двубой от сериите беше печелил титлата в последните девет случая, когато се беше стигало до такава среща. Включително и триумфът на Роялс през 1985 г.
 
Майкъл Морс направи два важни ръна, а Бамгарнър се появи като резерва, за да изиграе невероятен мач и да направи пет ининга без допусната точка за съперника. 25-годишният питчър беше избран за най-полезен играч на финалната серия.
 
След края на мача на „Кауфман Стейдиъм“ в Канзас Сити феновете на Джайънтс излязоха по улиците на Сан Франциско, за да отпразнуват спечелената титла. Те запалиха огньове от боклуци и ликуваха край пламъците и ги прескачаха.