Голмайсторът на ЦСКА от началото на сезона Серджиу Буш даде пространно интервю пред новата клубна телевизия CSKA-live.tv. Той говори за престоя си в Румъния, трансфера и актуалното състояние на ЦСКА, както и за мечтите си.

На въпрос, какво предпочита, да стане шампион с ЦСКА и голмайстор на "А" група, а след това да играе в Шампионска лига или да бъде трансфериран, Буш отговаря: "Не съм се замислял върху това. Но си мечтая да стана шампион с ЦСКА. Ако играя в Шампионската лига с ЦСКА, ще е най-хубавото нещо, което може да се случи на отбора. Ще се опитаме да го постигнем и да го преживеем. Мястото на ЦСКА е в групите на Шампионската лига. Клуб с такива традиции, такива велики футболисти и такава публика заслужава всяка година да играе там. Ако продължаваме да се представяме по този силен начин, шансовете да се класираме стават големи."

"Прочетох в един вестник, говорих с брат ми (за вероятността брат му Лауренциу Буш) също да дойде в ЦСКА, но и двамата не знаме нищо. Би било хубаво да играя с брат си, но не знам дали има такава възможност. Сега той има договор с Рапид Букурещ", допълва румънецът.

"Мисля, че скоро може да се озова и в националния отбор на Румъния. ЦСКА е най-големият клуб в България и е много популярен извън границите на страната. Затова, ако останем първи и играем добре, съм сигурен, че ще бъда забелязан и от румънския национален отбор. Разбира се, всичко зависи от мен. Трябва да се представям силно и ЦСКА да печели", коментира още Буш.

"Говорих с Еуген Трика, той ми беше треньор в ЧФР Клуж и дори бяхме съотборници, играхме в Шампионската лига. Аз бях само на 16 години. Поддържам много добра връзка с него. Той ми каза, че ще е голяма стъпка напред да заиграя в ЦСКА. Вярваше в мен, Трика знаеше, че ще направя нещо голямо. Много ми помага силната подкрепа на публиката. Горд съм, че ме харесват, това е голямла чест за мен - да ги правя щастливи", коментира още голмайсторът.

"Приятелката ми работи в Клуж, но доста често идва на домакинските мачове. Всеки футболист има нужда от нечия подкрепа и тя е най-често до мен. Беше много важно да продължа да държа връзка с нея. Трябва да се каже, че заслугата за силното ми представяне донякъде е нейна. Основно стоя в София, все още не съм обикалял из страната. Градът е хубав, има къде да се разпусне. Ние тренираме по два-три часа на ден, а след това имаме достатъчно свободно време", споделя Буш.

"Любимото ми първенство е английската Висша лига. Футболът е здрав и динамичен, което ми харесва. А иначе подкрепям Реал Мадрид - това е най-големият и популярен клуб в света.

Имаш ли любима песен на агитката, питат Буш, а той отговаря: "Не, защото нищо не разбирам (смее се). Но след мачове винаги пеем заедно с феновете, поне пет минути сме с тях. Опитвам да повтарям ритъма, пея нещо, подскачам, но дотам ми стигат познанията. В съблекалнята бразилците са най-големите купонджии. Те създават доста настроение, изобщо в ЦСКА е готино."