Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира с лекота за третия кръг на силния турнир "BNP Paribas Masters" в Париж. Хасковлията стартира от втория кръг и в първия си мач разби с 6:0, 6:3 Пабло Куевас от Уругвай.

Досега двамата не бяха се изправяли един срещу друг. Благодарение на успеха Димитров си осигури 37,230 евро от наградния фонд и 90 точки за световната ранглиста.

В спор за място на четвъртфиналите нашият сънародник ще мери сили с Анди Мъри. По-рано днес британецът се наложи с 6:3, 6:4 над Жулиен Бенето.

Григор трябва да спечели титлата, за да може със сигурност да попадне сред най-добрите осем тенисисти, които ще участват във финалния Мастърс в Лондон.

Григор Димитров 6 5  
Пабло Куевас 0 3  

ПЪРВИ СЕТ
Двубоят започна чудесно за нашето момче. Сервис на нула и пробив, за да се стигне до дюс в третия гейм след 0:30, който спечели с ас за 3:0. Последва нов пробив и затвърждаване за 5:0. В шестия гейм обаче стана интересно. При 40:30 Куевас стреля в аут на метър от мрежата и така се стигна до дюс. Уругваецът отново вкара агресия със сервис-мрежа, но точките бяха за Григор, а стях и първия сет при 6:0.

ВТОРИ СЕТ
Първият гейм на втория сет стартира с не малко непредивзвикани грешки. След четири дюса Димитров все пак поведе с 1:0. Куевас обаче показа стабилност на корта при своето подаване и прекъсна серията на хасковлията от седем поредни гейма - 1:1. При втория си сервис в сета Григор отново трябваше да се защитава, за да не допусне пробив. И от 15:40 записа бързи четири поредни точки за 2:1. Видимо обаче класата си казваше думата, защото първата ни ракета спечели следващите два гейма и поведе с 4:1. До края и двамата печелиха подаванията си, за да дойде деветият гейм, с който българинът затвори сета при 6:3, а с него и мача.