Георги Иванов-Гонзо. Легенда на „Левски”, идол, футболист с кураж, топки и сърце. Но до там. Страхотен като футболист и много назад с материала като треньор. Това, че „сините” загубиха от Монтана, не е голям проблем. Феро и неговите момчета вече отстраниха ЦСКА, напълно нормално да го направят и с „Левски”.

Проблемът е в самия треньор-директор-шеф Иванов. Да си припомним какво направи Гонзо след мача с ЦСКА, който бе загубен с 0:3. Излезе и каза, че той е виновен. Мъжка постъпка наистина, но защо трябваше да бъде развалена само след 3 дни? Днес Иванов излезе и хвърли вината върху един от малкото светли лъчове при „сините” - Ради Цонев. Момчето, което УЕФА обяви за един от най-перспективните млади играчи в Европа.

Та излезе Гонзо и хвърли вината върху Цонев, а защо не направи същото след мача с ЦСКА? Защо не каза истината – докараните от него Педро, Сърмов, Аниете, Бедоя и т.н. не стават за нищо. Та те биха били резерви в Монтана и Септември (Симитли). Но пък са доведени от Гонзо, а пустото му самочувствие не му позволява да си признае грешките. Защо не си призна тогава, че само лаик може да сложи изключително бавния като линейна скорост Прохазка крило? Защо не си призна, че Сърмов, който няма един силен мач последните 2 години, е титуляр само защото сте в близки отношения? Защо... Много въпроси без отговор, но той не е и нужен.

Но ето - всички го обвиняват, че не използва юноши, той ги пусна накуп и после им скочи. По този начин Гонзо си изми ръцете. От следващия мач пак ще гледаме Педро, Бедоя, Кинта и т.н., а Цонев пак ще се надява на 5 минути на терена. И когато някой каже на треньора: „Къде са юношите”, той ще отговори „нали ги видяхте срещу Монтана”. Гонзо, постъпката ти бе елементарна.

Дори малко разбиращите от футбол знаят, че няма как играч с 10 минути за половин сезон изведнъж да излезе като титуляр и да играе със самочувствие и без грешки. Вината не е в младите, а в егото ти.
Юри СЛАВЧЕВ/БЛИЦ