Валери Божинов вече никой не го брои за нищо. Даже и в новия му отбор Тернана. Откакто се включи в “колосалната” Серия Б, нападателят само търка пейката. От 10 мача във втория италиански ешалон Божинов има изиграни само 5. Като в повечето е бил резерва. Снощи обаче гаврата бе пълна. Не бяха изминали и 10 минути, вратарят на Тернана получи червен картон. Някой от полевите играчи трябваше да бъде изваден, за да влезе на терена резервният страж. И познайте кой беше избраният – Валери.
 
Медиите в Италия надушиха цялата истина – че от онзи Божинов, в страхотните му години, няма никаква следа. Там обаче не прощават на никого. Разпънаха го на кръст и го засипаха с критики.
 
Жалко, защото Валери е на 28 години – най-хубавата, златната възраст за всеки футболист. Днес обаче му остана само Николетка. Затъването на терена продължава със страшна сила, но поне половинката му е до него. Както тя самата неведнъж е заявявала: “Ще го подкрепям, докато дишаме, защото той е голямата ми любов!”. Дано да е така. Дано...
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ