Играещият в руския Рубин (Казан) Благой Георгиев изненадващо не попадна в класация на руския sport-express.ru за най-религиозните футболисти в света. Българинът им куп татуировки на религиозна тематика, но въпреки това не влезе в сметките за класацията.
 
В нея влизат играчи от близкото минало, а водещ е Роберто Баджо. Нападателят прие будизма, а преди дни отвори най-големия будистки център в Европа - в Милано.

6_2.jpg
 
Аржентинският вратар Карлос Роа също попада сред най-набожните. Стражът е последовател на Църква на адвентистите от седмия ден и прекрати кариерата си през 1999 година заради очаквания апокалипсис година по-късно.
5.jpg

Мюсюлманинът Франк Рибери е сред най-стриктните по отношение на употребата на алкохол. Френският футболист вдигна скандал на съотборника си Жером Боатенг, който го заля с бира по време на празненствата за шампионската титла на Байерн. Рибери наскоро отказа да позира с чаша бира за реклама на един от спонсорите на баварците и вдигна палец вместо халба на снимката.
4_3.jpg

Турският нападател Фатих Теке също имаше проблеми с ограниченията на исляма и влоши рязко формата си заради  Рамадана по време на престоя си в Зенит, но не изневери на постите и молитвите.
3_4.jpg
 
Сърбинът Матея Кежман също е отдаден на религията и редом с татуировките, но и с честите посещения в църквите. Кежман успя да разгледа няколко храма по време на визитата на Челси на ЦСКА (Москва) в мач от Шампионската лига преди години.
2_6.jpg
 
Украинецът Андрей Кирлик завършва списъка на най-религиозните, но не остава на последно място. За разлика от повечето си колеги, които стават треньори, ръководители или бизнесмени, той стана свещеник. След края на кариерата си през 2008 година Кирлик влезе в Духовната академия в Одеса.
1_9.jpg