Треньорът на волейболния шампион Марек Юнион-Ивкони Найден Найденов призна, че в сегашния вид на отбора дори една победа в Шампионската лига изглежда като мечта. Следващата седмица тимът от Дупница приема Локомотив (Новосибирск), където играят капитанът на националния отбор на САЩ Дейвид Лий, както и куп руски национали. В Група "В” на турнира са още Ястрежебски (Пол) и КАИ Теруел (Исп).

"Опитваме се по всякакъв начин за първия мач в Шампионската лига да сме в най-добро състояние. Има някои неща, които трябва да се изчистят. Хубавото е, че изиграхме два мача срещу силни отбори в българското първенство. Честно казано Ястрежебски и Локомотив (Новосибирск) са много трудни за побеждаване отбори. Можем да разчитаме само младите да трупат опит, защото можем само да мечтаем да победим някой от тези отбори, заяви Найденов.

Той коментира и загубата от Нефтохимик в Бургас в мача от втория кръг на Суперлигата.

"Допуснахме много грешки, каквито липсваха през миналия сезон. Резултатът също се разви зле за нас, след като водихме 22:18 в третия гейм и допуснахме детински грешки. Хубаво е тези неща да се видят в началото на сезона, защото в първенството тепърва има да се играят доста мачове, каза още треньорът на Марек, пред "7 дни спорт".

Той призна, че звездата на тима Тодор Вълчев, който е пред договор с ирански клуб, трудно би останал в България заради финансовото положение в клубния волейбол.