Испанката Гарбине Мугуруса част от своя блог от София, който води по време на Garanti Koza WTA Турнира на шампионките на официалния сайт на WTA. Ето нейните впечатления и очаквания преди първата й среща днес срещу Екатерина Макарова.

"Здравейте! Това е вторият ми ден в София, но вече съм с багаж! Ходих до летището, за да си го взема, като се молех да е там.
Днес (б.а. - на 28 октомври) беше моят последен тренировъчен ден, преди да започна своите срещи. Тренирах два пъти с различни партньори.

На обяда стигнах до заключението, че в България има краставица във всичко с изключение на портокаловия сок и водата. Последното нещо, за което си мислех, че в него няма краставица, беше моето кафе с мляко, но като го разбърках, тя изплува на повърхността на чашата.

След това поиграх тенис на маса с моя треньор и го победих лесно. После с моя физиотерапевт работихме за възстановяването ми, като слушахме хитове от 90-те години на ХХ век, като бях увеличила звука максимално на парчето ¡Ecuador!. Беше много забавно, защото обичам да слушам музика. Приятно е, че и Карла Суарес Наваро е тук, на Турнира на шампионките, защото тя е моя партньорка на двойки и наистина се насладих на нашето участие в Сингапур. Очаквам с нетърпение сряда, когато ще направя своя дебют в Турнира на шампионките!
Гарбине”