Цветана Пиронкова загуби от Доминика Цибулкова с 3:6, 6:7 в първия мач от Турнира на Шампионките в София.

Двубоят започна лошо за Пиронкова и тя бе пробита от Цибулкова с гейм на нула. Във втория гейм българката се бори много, но загуби гейма при сервис на словачката (0:2). Пиронкова взе сервиса си за 2:1, след което записа пробив за 2:2. Българката дори поведе с 3:2 след петия гейм, но загуби ключовия в сета шести въпреки трите точки за пробив (3:3). Цибулкова се възползва от колебанието в играта на Пиронкова и я проби за 4:3, след което взе сервис гейма си и отново проби за крайното 6:3 в гейм на нула.
 
Вторият сет започна с три поредни пробива, два от които в полза на Пиронкова. Българката взе четвъртия гейм за 3:1, след което двете тенисистки отново си размениха два пробива за 4:2. Последваха три гейма, в които сервиращите печелеха, за да се стигне до 5:4 за Пиронкова и възможност за Пиронкова да вземе сета при свой сервис. Цибулкова обаче имаше късмет в ключовите моменти и проби Пиронкова с гейм на нула за 5:5. Словачката взе гейма си за 6:5, а за българката предстоеше сервис за оставане в мача и го направи за 6:6. В тайбрека Цибулкова поведе с 5:1, а публиката стана на крака за 6:1, когато словачката и Пиронкова си размениха 23 подавания. Пловдивчанката окончателно взриви "Арена Армеец", след като спаси 5 мачбола за 6:6. Опитната Цибулкова все пак взе своето за крайното 8:6 и 7:6 в сета.

Загубата е седма за Пиронкова в битките с Цибулкова, срещу която има само един успех. Поражението в продължилия почти два часа мач е шесто поред за българката на турнира в София за последните три години.
 
Андреа Петкович и Карла Суарес Наваро са другите две тенисистки в група "Средец", а двете ще премерят сили около 20:00 часа тази вечер. Последният мач от програмата е Флавия Пенета - Ализе Корне.