Считаният за треньор на "Левски" от Нова година Димитър Димитров сподели очакванията си за пловдиското дерби Локомотив - "Ботев". Първият 1/8-финал за Купата е от 17:45 часа днес на "Лаута", а Херо говори за него пред "Тема спорт". След вечното дерби "Левски" - ЦСКА (0:3) БЛИЦ се свърза със специалиста, който категорично отказа коментар за играта на "сините" и случилото се в събота на "Васил Левски".

Очакванията на Херо за пловдивското дерби:

"Днес ни очаква едно много сериозно дерби, с голям заряд. Локомотив - "Ботев" е нещо повече от Битката за Пловдив. Като треньор съм водил Локо в два мача срещу "жълто-черните" и за мен те бяха паметни. Никога няма да забравя атмосферата и обстановката. Пловдив е най-футболният град в България и агитките на двата отбора го доказват всеки път. Поведението на феновете винаги е запомнящо се. Емоцията е не по-малка от тази на "Левски" - ЦСКА, уверявам ви.

Надявам се да стане хубав мач и да спечели по-добрият. "Ботев" има малко по-качествена селекция, повече класа, отколкото Локомотив. Но тези сблъсъци са алогични. В тях нямат значение потенциалът и възможностите. Има други неписани закони, които са в сила. В тези мачове винаги е възможна изненада и по-добрият невинаги печели. Затова са интересни и интригуващи. Държат дъха ти до последния съдийски сигнал.

Първият двубой днес обаче няма да реши нищо. Развръзката ще остане за реванша. "Ботев" има известно предимство в потенциала, но Локомотив разполага с футболист като Мартин Камбуров, който сам може да спечели срещата. От другата страна също имаме доказан реализатор като Иван Цветков, така че очаквам един страхотен дуел.

"Ботев" бе напуснат от основни играчи в началото на сезона, предимно чужденците, но и доста останаха. Гръбнакът го има - Стаховяк, Иршак, Огнянов, Цветков, привлякоха и силни млади попълнения, които тепърва ще се доказват като Милен Гамаков, Алекс Колев и други. Въпреки всичко случило се през лятото, в клуба има финансова стабилност, взеха се добри пари от трансферите на Хамза и Анисе в Лудогорец. Докато положението на Локомотив е доста по-тежко и трудно по отношение на парите.

Уважавам и двата отбора, които са институции у нас. Видял съм само хубави неща от тях. "Ботев" и Локо заслужават респект най-вече заради феновете си, които в най-тежките моменти не се отдръпнаха, а продължиха безрезервно да подкрепят любимците си.

Дуелът за Купата е само едно допълнение към това, което тимовете ни предлагат в шампионата. "Ботев" има реални шансове за първата шестица, но борбата ще е много сериозна. Само ЦСКА и Лудогорец са сигурни, останалите до последно ще разиграват местата в Топ 6. Локомотив (Пловдив) не би трябвало да има проблем да се спаси, при положение че изпадат само два отбора. България заслужава Битката за Пловдив. Мачовете се помнят дълго.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите