"Вечното дерби се играе със самочувствие и с топки, с извинение. Ако нямаш топки...", отсече капитанът на "Левски" Владимир Гаджев след поредния резил срещу ЦСКА - загубата с 0:3. И в това издание на сблъсъка липсваха мъже в синьо. Всъщност вечно дерби пак нямаше. "Армейците" продължават да са пълен доминант и да бият левскарите под път и над път. И то напълно заслужено, за което заслужават само адмирации.

Картинката няма да се промени и на "Герена" ще продължат да страдат, докато святата синя фланелка не започнат да обличат мъжкари, футболисти-бойци, кадри от школата, които наистина милеят за клуба. На феновете им писна да гледат наемници и чужденци-ментета, мислещи главно за това каква е заплатата им и дали ще си я получат навреме.

Какво направиха прехвалените Аниете и Бедоя вчера? Първият бил голмайстор в Гърция, но във втора дивизия. Гонзо очевидно сгреши, доверявайки му се и вярвайки, че той ще бележи гол след гол - нещо, което всъщност след Гара Дембеле друг не е правил с екипа на "Левски".

Нисичкият Бедоя уж бил техничар, но явно техниката му минава само срещу отборите от долната половина на таблицата. Гонзо директно хвърли вината върху крайните защитници. Не им каза имената, но те са ясни - Веселин Минев и Пламен Крумов. Двамата наистина разочароваха, но трагични бяха и двамата централни защитници Аймен Белаид и Борислав Стойчев.

Именно в долната половина на таблица "Левски" ще се озове много скоро, ако Гаджев и компания не се замислят час по-скоро. Защото капитанът също не е на ниво, което мнозина ще потвърдят. Прав е да казва, че съотборниците му нямат топки. Явно му писна постоянно да пада от ЦСКА. Но сам си е виновен, защото не офейка в чужбина, когато имаше шанс да го направи. Остана на "Герена", за да задълбава още повече. Колко наивен трябва да си, за да вярваш, че с резерви от "Ботев" (Пловдив) и ментета от чужбина ще катериш върховете. Няма нужда да споменаваме Георги Сърмов - блуждаещият халф, който заедно с Луис Педро, а и Минев, не хващаха ръка при "канарчетата", а бяха приютени от Гонзо на "Герена". Нямат топки, както каза Гаджев, с извинение, сигурно нямат и удобни футболни обувки и заради това не могат да побеждават противниците. Е, как феновете на "Левски" да чакат изкачване към върха от отбор, в който са предимно страхливци. Най-добре ще е наемниците в синьо да хващат гората. Да идват следващите, но да бъдат сериозно подбрани от Гонзо и Херо, който е очакван като спасител в клуба. Но и на специалиста от Бургас ще му бъде ужасно трудно и просто не се вижда как скоро "Левски" ще тръгне в правилна посока.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите