Стойчо Младенов беше нацелен в главата със снежна топка в началните минути на вечното дерби вчера, в което ЦСКА за шести пореден път победи "Левски" - 3:0. Треньорът се срина на земята върху един от куповете със сняг до страничната линия, след което се заформи меле между "сините" и "червените". След мача Младенов обясни, че е изпаднал в безсъзнание, а докторът му е дал амоняк.

Заради грозната атака на феновете на "Левски" срещу треньора на врага, очакванията са на клуба от "Герена" отново да бъде наложено солено наказание. Както е известно, "сините" вече имаха няколко мача пред празни трибуни този сезон. Очаква се заседанието на Дисциплинарната комисия на БФС във вторник, когато трябва да стане ясна санкцията на "Левски" за нокаутирането на Младенов, а и за другите безредици, съпътствали вечното дерби. Припомняме, че в края на срещата публиката от Сектор "Б" тръгна заплашително към терена. Близо 1000 ултраси се озоваха на пистата и само големият брой полицаи, които изградиха кордон, спасиха дербито и то приключи нормално и не се наложи съдията Ивайло Стоянов да го прекратява.

След мача Стойчо Младенов заяви, че с интерес очаква да види какво ще е решението на Дисципа. "Удариха ме в главата със снежна топка. Тук има комисия, която трябва да се ангажира. Това не е първо и второ провинение, а трето на феновете на "Левски". Ако имат топки, да вземат решение да ги накажат и да ги изхвърлят от групата", призова треньорът на ЦСКА.

"Да, загубих съзнание за момент, докторът ми даде амоняк. В следващите десет минути не бях такъв, какъвто трябваше, но се пооправих. Вие представяте ли си, ако се случи това с ЦСКА. Досега да ни бяха затрили", добави афектираният Стойчо Младенов.

Случката с нокаутирането на треньора вече се разпространява и извън пределите на България. Вижте кадри от инцидента:




"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите