Уругвайският национал Луис Суарес излиза титуляр за Барселона в Ел Класико. Нападателят ще изиграе първия си официален мач, след като вчера изтече четиримесечното му наказание за ухапване на Джорджо Киелини от Италия по време на Мондиал 2014.
 
Суарес, който заема мястото на Педро Родригес, ще играе в атаката на каталунците с Лионел Меси и Неймар. Привлеченият през лятото хърватски халф Иван Ракитич не попадна в стартовия състав на Барса, а в средата на терена ще бъдат Бускетс, Шави и Иниеста.
 
Няма изненади в състава на Реал (Марид). Серхио Рамос и Даниел Карвахал, които пропуснаха победата с 3:0 над Ливърпул в Шампионската лига в сряда, се завръщат в игра. Тяхната поява в състава е за сметка на Рафаел Варан и Алваро Арбелоа.
 
Реал (Мадрид): Икер Касияс, Марсело, Пепе, Серхио Рамос, Даниел Карвахал, Тони Кроос, Лука Модрич, Хамес Родригес, Иско, Карим Бензема, Кристиано Роналдо
 
Барселона: Клаудио Браво, Жереми Матийо, Жерар Пике, Хавиер Масчерано, Даниел Алвес, Серхио Бускетс, Шави, Андрес Иниеста, Неймар, Лионел Меси, Луис Суарес