"Левски" и ЦСКА излизат в 137-ото Вечно дерби днес. от 16:00 часа пред около очаквани 10-15 хиляди и студено време в столицата,

Двата тима ще премерят сили в среща от 13-ия кръг, а фаталното число може да донесе радост за едни и мъка за други, но едно е ясно - трите точки са еднакво важни и футболистите, и на Стойчо Младенов и на Георги Иванов ще направят всичко, за да ги постигнат.
 
"Сините" имат минимален превес в мачовете с ЦСКА - 52 срещу 48 победи (136 мача) и 190:187 голова разлика в полза на "Левски".
 
Контузиите в ЦСКА са повече, а "червените" няма да могат да разчитат на Валентин Илиев, Иван Стоянов, Иван Маркович и Йоахим. Извън строя за "Левски" е само Борислав Цонев.
 
ЦСКА ще брани първото място и седемте точки аванс пред шампиона Лудогорец, а самочувствие на "армейците" дава серията от пет поредни победи над Вечния съперник. "Левски" е на границата на първата шестица, но три точки днес могат да ги изстрелят в тройката.
 
От управата на Националния стадион "Васил Левски" обещаха да подготвят терена за дербито и въпреки падналия тази сутрин сняг в столицата и липсата на парно отопление, двата тима да се чувстват добре.
 
Двете агитки обещаха да надъхат любимците си с мащабна хореография. Съдия на мача е Ивайло Стоянов с помощници Иван Вълчев и Крум Стоилов.
 
"ЛЕВСКИ" ЦСКА 
Днес, 16:00 часа, пряко по Нова телевизия
стадион" "Васил Левски"
 
7.jpg"ЛЕВСКИ": Пламен Илиев, Веселин Минев, Аймен Белаид, Борислав Стойчев, Пламен Крумов, Владимир Гаджев, Георги Сърмов, Луис Педро, Мигел Бедоя, Роман Прохазка и Антонио Аниете
Резерви: Наумовски, Орачев, П. Димов, Р. Цонев, Амари, М. Иванов, Краев, Домовчийски
Контузени: Б. Цонев
Наказани: Няма
 
cska.JPGЦСКА: Якуб Дивиш, Венцислав Василев, Александър Тунчев, Марин Оршулич, Тончи Кукоч, Тони Силва, Стивън Сънди, Маркиньос, Луис Соарес, Сержуи Буш
Резерви: Господинов, Попов, Причиненко, Бергонси, Милисавлевич, Карачанаков и Галчев
Контузени: Илиев, Стоянов, Маркович и Йоаким
Наказани: Няма
 
Любопитни факти: 
* "Левски" влиза в дербито след 6 мача без загуба (4 победи и две равенства). За последно "сините" загубиха от Литекс в Ловеч (0:3) на 24 август.
* ЦСКА има пет поредни победи  в последните си седем мача. последната загуба е на 16 август (0:2) от Лудогорец.
* "Сините" имат едва един гол в 450 игрови минути за първенство срещу "червените".,
* "Армейците" допуснаха едва два гола в последните си пет срещи.
* Нападателят на "Левски" Антонио Аниете има 2 гола и три асистенции в последните си пет двубоя за "сините".

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите