Изпълнителният директор на Локомотив (София) Георги Марков беше много ядосан след загубата в Ловеч с 2:4 в мач от 13-ия кръг. Успехът след голеадата на Градския стадион в Ловеч изкачи "оранжевите" в Топ 3, докато "железничарите" се свлякоха на седмото място във временното класиране. Ловчанлии събраха 22 точки, с колкото е и вторият Лудогорец. Марков обвини главния съдия Станислав Ставров в тенденциозност в полза на домакините. Претенциите на бившия защитник бяха най-вече относно дузпата за Литекс в 17-ата минута и спестен червен картон на Васил Божиков в 21-ата минута.

“Виждате, че съдията много рано искаше да предреши мача. Видяхте как не се наказаха влизания за червен картон. Не искаме да ни свирят жени, искаме да ни свирят мъже, избухна Марков. – Дузпа – напълно измислена, после не даде червен картон на Божиков. Аз този Ставров ли е, какъв е, отдавна виждам, че не е бил в нарядите. Бяха го извадили. Баш за нашия мач сега го върнаха. Вижте сами колко пъти е бил наказван, сами си направете изводите. Няма да пиша никаква жалба, защото няма смисъл. Нали мачът беше излъчван по телевизията. Всички виждат какво става. Няма да настоявам повече Ставров да не ни свири мачове. Има си хора, които да го оценяват. Където искат да го пращат. Аз не се моля и няма да се моля на никого. Щом така се рещават нещата, нека така да бъде. Животът продължава, гледаме напред, случилото се е случило.”

- Мачът е свършил 4:2 за Литекс, не искам да се оправдавам. Някои хора не искат да виждат Локомотив в първата шестица и търсят всякакви поводи, за да ни уязвят, да ни спрат. За тази цел използват всякакви интриги, пускат какви ли не слухове. Няма да успеят обаче. Планът им няма да се получи, отсега ви го казвам, каза още Марков пред БЛИЦ. - Какво напрежение в клуба? Вие го виждате това напрежение. Имаме си нашите проблеми, но така е във всеки клуб. Оттук продължаваме да играем и да гледаме напред. Мога само да похваля и треньорското ръководство и футболистите за показаното на терена. Пожелавам им да играят всеки един мач по същия начин и резултатите няма как да не дойдат. А иначе днес играхме добре и момчетата заслужават похвала. Минимум точка трябваше да вземем. Можеше и да спечелим. Допуснахме елементарни голове от рикошети някакви. Не виждам с какво толкова са ни надиграли Литекс. По-добрият отбор беше Локо. Само една точка е разликата между отборите в първата шестица. Не виждам с какво ни превъзхождат останалите ни съперници.“


Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите