Варненско дерби е гвоздеят при мъжете на кръга по хандбал. В събота (25 октомври), от 19,00 часа в Двореца на културата и спорта излизат Спартак и Локомотив. Мачът е от 5-ия кръг на хандбалния шампионат при мъжете. Срещата се очаква с огромен интерес, като президентът на домакините Росен Добрев е отправил молба към футболната агитка на „соколите” да подкрепи отбора.

"Лидери сме и е нормално да сме в приповдигнато настроение. Още повече , че бихме шампионите от Фрегата в предишния кръг и сме без загуба. Очаквам доста хора да дойдат в залата и да ни подкрепят. Винаги, когато имаме домакинство част от агитката на футболния Спартак идва и вика за нас. Сега пак ги помолих. Сигурен съм, че ще се получи страхотен мач”, заяви Добрев.

В тима на Локомотив нямат проблеми с контузени или наказани играчи. След четири изиграни мача отбора има три победи и е на 3-то място във временното класиране. "Нищо не се знае. Ние играем винаги за победа. Средната възраст на тима е 20 години, но младите тренираха много сериозно през седмицата и са амбицирани за успех срещу Спартак. Първенството е в началото и предстоят още срещи, но от мач на мач израстваме и определено имаме бъдеще с младите”, каза пък треньорът на Локото Никола Карастоянов.

Още едно хандбално дерби предстои в съботния ден. Добруджа приема Фрегата като състава на домакините няма загуба от началото на първенството. Отборът от Бургас допусна поражение в миналия кръг и сега от „Фрегата” ще бъдат амбицирани да се реваншират за загубата от Спартак. Двата отбора се познават отлично, като в тима на гостите има доста играчи преминали през Добруджа” през последните сезони.

При жените от 5-ия кръг се очертава като дерби срещата между Шумен  и Бъки (Габрово) . Гостите нямат загуба и имат пълен актив от 8 точки и голова разлика 141:74.  Водени от голмайтора си Боговеста Йосифова с 34 гола след четири кръга , но с отсъстващите Ана Инджова и Кристияна Блажева, момичетата от Бъки ще преследват пореден успех срещу конкурента си от Шумен. Отборът на домакините е втори в класирането и изключително мотивиран да спре победната серия на габровки. В състава на Шумен  нямат проблеми с контузени или наказани състезателки и ще излязат с най-доброто пред своята публика.


Ето и всички мачове от кръга:

Мъже
25 октомври / събота /
15.00 Интер-Академик / Благоевград/- Осъм / Ловеч/
15.00 НСА / София / - "Левски" / гр. Левски/
15.00 Добруджа / Добрич / - Фрегата / Бургас/
19.00 Спартак / Варна/ - Локомотив / Варна/

Жени
25 октомври / събота /
15.00 Поморие- Панагюрище
16.00 Шумен 98 / Шумен / -Бъки / Габрово/
26 октомври / неделя/
15.00 Хасково - Свиленград- ПУ
Етър 64 - почива