Изпълнителният директор на "Ботев" (Пловдив) Иван Джиджев даде информация около промените в ръководството на клуба, собствеността му, както и строежа на стадион "Христо Ботев". Той говори след победата с 3:1 над Берое.

"Имаше редовно общо събрание на акционерите на "Ботев", което се случи малко по-късно от обикновено по обясними причини. Общото събрание на акционерите направи промените в съвета на директорите и бяха освободени трима от членовете и избрани нови трима. Бяха освободени Бисер Лазов, Юли Попов и Ангел Палийски, а на тяхно място бяха избрани Апостол Апостолов, Георги Несторов и Иван Йончев. Съветът на директорите няма пряка връзка с представянето на отбора. Просто нов етап, ново развитие, има промяна в акционерите на "Ботев" от лятото, това са стандартни процеси", обясни Джиджев.

"Собственик на клуба от много време насам са две компании и Сдружението за "Ботев" (Пловдив), така че няма промяна по отношение на собствеността. Цветан Василев е помагал по различни начини на дейността на тези фирми и финансирането на отбора", поясни шефът.

Той говори и как протича строежът на стадиона, за който имаше съмнения, че може да спре след случващото се около Цветан Василев. "Строежът на стадион "Христо Ботев" продължава, изпълняваме в момента важни неща, които са необходими за посрещането на зимния период и за укрепването на съоръжението. Надявам се, че ще намерим финансиране за довършването му и да го ползваме от другата година. Аз отговарям за инвестиционната дейност като изпълнителен директор, иначе от един месец има сформиран отдел "Капитално строителство" в клуба и са назначени инженери-строители, които се занимават оперативно със строежа", добави Джиджев.

Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите