Халфът на ЦСКА Маркос Маркиньос обяви, че е сигурен в победата над “Левски” и подчерта, че в съперниковия отбор има само двама-трима добри футболисти. Почти същото каза и контузеният капитан Валентин Илиев. Тончи Кукоч пък направо се изцепи – даде клетва, че ЦСКА ще спечели и после ще купонясва в дискотека.
 
Вярно е, че “червените” имат право на самочувствие, след като записаха пет поредни победи за първенство и четири поредни въобще. Но през миналия сезон никой от тях не се осмеляваше да демонстрира публично такава увереност.
 
Ако се върнем назад в историята, ще видим, че често дърдорковците страдат и ядат бой на дербито. Това обикновено се случва, след като предните мачове са завършили с успех за отбора, чийто представител е човекът, предсказващ нов триумф. Явно въодушевен от предходните срещи, опитмистът е сигурен, че пак ще ликува, но става обратното...
 
БЛИЦ ви предлага само пет примера:
 
Христо Стоичков пред вестник “Старт” преди мача за Купата на Съветската армия през февруари 1988 година – 3:0 за “Левски”, а Ицо пропуска дузпа: “По-добри сме и съм напълно сигурен, че ще спечелим. Въпросът е само с колко гола...”
 
Македонският защитник Бобан Бабунски преди двубоя през май 1993 година, в който “Левски” прави обрат от 0:2 до 3:2. “Предимството е изцяло на наша страна – откъдето и да погледнеш. Нямам никакви притеснения за мача!”
 
Емил Велев като футболист на “Левски” преди мача за първенство в края на април 1996 година, приключил 1:0 за ЦСКА: “Тия вече са ни абонати. Имаме девет поредни победи. Сега просто ще станат десет. Вече сме резервирали места в дискотеката!”
 
Александър Александров-Кривия преди мача в края на октомври 1999 година – 1:0 за ЦСКА: “Нас повече ни притесняват мачове с отбори от “В” и “Б” група за Купата, отколкото с ЦСКА. “Червените” само като ни видят и падат на земята. Какво като мачът е на “Армията”. Нищо не може да ни изплаши!”
 
Наско Сираков преди мача от октомври 2002 г., завършил 3:0 за ЦСКА: “Убеден съм, че ще ги победим. Те нямат никакви козове. Привлякоха някой си Жоао Паоло Брито, който има само един финт и е лесно разгадаем за всички защитници.”