Александър Станков е огорчен от постоянните критики по адрес на Любослав Пенев. Треньорът, водил за последно Черно море, защити селекционера на националния отбор. "Изобщо не одобрявам случилото се след евроквалификациите с Норвегия и Хърватия. Много помия се изля срещу Любо Пенев, а той не го заслужава. Едва ли не до оня ден го възхвалявахме и се радвахме, че е правилният избор за треньор на националния и си върши добре работата, а сега побързахме да го уволним. Но вече нищо не ме учудва. В България всичко е сбъркано, дори нормално правителство нямаме", коментира Сашо Станков пред БЛИЦ.

"Имам чувството, че някои хора само чакаха издънка на Любо, за да започнат да го оплюват. У нас трябва да има професия "интригант". Някои хора са специалисти на тези неща и винаги знаят как да действат. Категорично подкрепям Любо Пенев и смятам, че той трябва да бъде оставен да работи. Познавам го отлично, знам как се интересува за всеки един футболист. Не бързайте да отписвате националите. Още имаме шанс за класиране на Евро 2016. А и ако го пропуснем, какво толкова. На базата на какво се иска всеки път да бъдем на голям форум? В подобен момент трябва да бъдем обединени в името на националния отбор, а не отвсякъде да се залива с негативизъм. Крайно време е да спрем с тази поми и непрестанните интриги", добави Станков, който преди дни се завърна от Русия.

"Бях в Москва, гледах на живо ЦСКА - Кубан. Георги Миланов игра много силно, спечелиха с 6:0 срещу отбора на Ивелин Попов. След мача се видях с Жоро. Момчето е много амбициозно и в ЦСКА са доволни от него. До момента се представя много добре, надявам се да продължи по този начин. Треньорът му Леонид Слуцкий е интересна личност. Познавам го от години, очевидно е човек с късмет. Преди години имах мачове срещу него. Побеждавал съм го няколко пъти, когато водих дубъла на Криля Советов. По същото време той беше треньор на втория отбор на ФК Москва", разказа Сашо Станков.
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ

Нашата група "Н" за европейските квалификации