“Левски” и ЦСКА за първи път ще излязат един срещу друг на терена на 25 октомври. Около тази дата обаче има два мача, които настоящите треньори на вечните съперници – Георги Иванов и Стойчо Младенов, никога няма да забравят.
 
На 24 октомври 1997 година Гонзо дебютира в мач №1 на България като футболист. Година преди това той е пред трансфер в ЦСКА, но до сделка така и не се стига. Във въпросния ден дербито е изключително напрегнато и интересно, макар че пада само един гол. Негов автор е именно пловдивчанинът. Така Георги Иванов поставя началото на впечатляващата си голова сметка в “червената” врата, която впоследствие ще расте все повече и повече. Той се разписва в 84-ата минута, когато засича центриране на Владимир Иванов-Фугата. Преди това ЦСКА изпуска дузпа. Пропилява я Ивайло Андонов, който минута след това получава червен картон и “армейците” остават с 10 души на терена.
 
Стойчо Младенов пък ще помни датата 26 октомври 2002 година. Тогава той дебютира официално във вечното дерби като старши треньор. Двубоят е на “Армията”, а ЦСКА гази съперника си с 3:0 след два гола на Макдоналд Мукаси и един на Светослав Петров. “Червените” в страхотната си продължителна серия без загуба, а впоследствие стават шампиони на България.