„Отбор на надеждата” победи Гърция с 9:2 и загуби с 6:8 от Намибия във втория ден от втората групова фаза на световното първенство по футбол за бездомни хора в Чили. Ден по-рано националите загубиха с 1:9 първия си мач от група „А” срещу състава на домакините.

Днес българският тим ще срещне последователно Унгария и Австрия, като първият мач ще се състои в 18:40 часа българско време, а вторият – от 21:20 часа.

При успех в тези два двубоя и определено стечение на обстоятелствата в останалите срещи в групата „Отбор на надеждата” все още има шанс да попадне сред осемте най-добри състава в турнира. За целта е необходимо тимовете на Чили и Унгария да победят Намибия, а африканците трябва задължително да имат поне един получен картон.

Ако „Отбор на надеждата” заеме второто място в групата, той ще играе в Топ 8. Трето и четвърто място му дават право да участва в разпределението на местата от 9 до 16. За целта обаче е необходимо да победи поне състава на Австрия. Петата позиция му отрежда включване в съревнованието за местата от 17 до 24.