Най-добрият ни тенисист Григор Димитров победи канадския талант Вашек Поспишил на осминафиналите на турнира в Базел, а днес от след 21:00 часа го чака среща с рекордьора по титли от Големия шлем Роджър Федерер. Срещата ще бъде излъчен по F+ и с картина в БЛИЦ. Гришо заяви, че ще излезе срещу швейцареца с амбиция за собствен стил и победа.

"Исках просто да играя добър тенис и се получи. Доволен съм от представянето си. Срещу Роджър няма да правя нищо по-различно от миналата година - ще изляза с амбицията да наложа собствения си стил на игра и да победя. В този мач ще се види какво съм научил от предишния път, когато срещнах Федерер", сподели Григор след успеха над Поспишил.

До момента Григор Димитров и Роджър Федерер имат само един двубой от помежду си, който бе отново в Базел и отново на четвъртфиналите. Срещата бе преди година и завърши с успех за швейцареца с 6:3, 7:6(2).

Българинът е поставен под номер 5 в схемата, а ако елиминира Федерер и продължи напред в Базел ще запази шансове да се класира за Мастърса на осемте най-добри в Лондон.