БНТ увеличава „Трето полувреме” на час и премества излъчването му от неделя в събота вечер по БНТ HD. Така на 25 октомври предаването стартира в 20:00 часа.

Поканата на водещия Радостин Любомиров са приели бившият помощник-треньор на Лудогорец Явор Вълчинов и помощник-треньорът на ЦСКА Анатоли Нанков. Те ще анализират под лупа всички ключови моменти в дербито "Левски" - ЦСКА. Зрителите ще видят и пълен обзор с картина от останалите двубои на кръга в "А" група.

Темата ще бъде продължена и в "Спортна треска" по БНТ1 в неделя от 17:30 с треньорите Владимир Манчев и Николай Митов, които ще гостуват на водещите Цветелина Абрашева и Никола Ибришимов.

Спортният уикенд по БНТ започва още в петък, когато зрителите на БНТ HD ще се пренесат от 19:15 часа на първата боксова гала за професионален бокс на Международната федерация /АИБА/ в зала „Универсиада”. Осем от най-добрите боксьори в света при 81-килограмовите започват поредица от 4 гала-вечери с мачове помежду си в София. Крайният победител на 30 януари ще вземе квота за игрите в „Рио-2016”. БНТ HD ще излъчи всичките боксови вечери, като още в следващата – на 21 октомври в зала „Христо Ботев”, в компанията се очаква да се присъедини 33-годишният национал Спас Генов, който се контузи в навечерието на първата гала за мача си срещу германеца Серж Мишел.

В събота се открива сезонът на скиорите-алпийци в Зьолден с дисциплината гигантски слалом за жени. БНТ 1 ще излъчи и двата манша /10:25 ч и 13:40/, а в неделя по същото време – стартовете в гигантския слалом за мъже. За аудиторията на белите спортове женската надпревара представлява особен интерес, тъй като белият керван ще спре в Банско в последния уикенд на февруари.

Ври и кипи в Националната баскетболна лига. Кой ще се възползва най-добре от грешната стъпка, която шампионът „Левски” си позволи срещу Черно Море Порт Варна? Това ще стане ясно в дербито на третия кръг в неделя между Лукойл-Академик и Рилски спортист. Началото на прякото предаване от Правец е в 18:00 часа по БНТ HD и БНТ Свят.