Първата победа на наш отбор в групите на Шампионската лига ни накара не само да се радваме, но и да помечтаем. Тъй като апетитът идва с яденето, нека погледнем как могат да се развият събитията в Група В. До вчера искахме първа точка, първи успех, а днес защо да не погледнем и към нещо повече – трето или второ място. 
 
Вероятността Лудогорец да стори още по-голямо чудо е напълно реална. Т.е. – да финишира втори и да се класира за осминафиналите. За да се случи това, довечера разградчани не бива да губят при гостуването си на Базел.

Първата позиция вече е в ръцете на Реал (Мадрид). Това е безспорно.
 
При какво стечение на обстоятелствата българският шампион би се наредил непосредствено след “белия балет” в крайното класиране на групата.
 
БЛИЦ ви предлага някои от вариантите.

НАЙ-ОПТИМИСТИЧНИЯТ
Ако Лудогорец бие в Базел, бие и Ливърпул и загуби от Реал, ще завърши с 9 точки. В последния кръг Ливърпул и Базел правят реми на “Анфийлд” и разградчани финишират втори в групата. Всъщност, те може и да не правят реми, ако Реал си вземе всички мачове до края.
 
ПО-РЕАЛИСТИЧНИЯТ
Ако Лудогорец направи “хикс” в Базел, бие Ливърпул и губи от Реал, ще финишира със 7 точки. При такъв развой трябва да се надяваме Реал да си вземе всички двубои до края, т.е. да победи първо Ливърпул у дома, а после и Базел в Швейцария. В този случай преди последния кръг, когато Ливърпул приема Базел на “Анфийлд”,  “червените” ще имат 3 точки, а “швейцарците” – 4. Равенство между двата тима или победа за Ливърпул ще остави Лудогорец на второто място. При победа на Базел обаче швейцарците и разградчани ще завършат с по 7 точки.

 ГОЛЕМИТЕ ВЪРТЕЛЕЖКИ
 Лудогорец пада от Базел и от Реал, но бие Ливърпул в София. Тогава тимът ще има 6 точки. Ако Базел бие само Лудогорец, но загуби останалите си два мача – също ще завърши с 6 точки. Ако пък Ливърпул бие само Базел и падне в другите си два двубоя – ще има също 6 точки. И ще стане интересна въртележка. Три отбора с по 6 точки.  

Има и вариант трите отбора, без Реал, да завършат с по 5 точки. Това ще се случи, ако Реал спечели всичките мачове, а тези между останалите завършват наравно – Базел – Лудогорец, Лудогорец – Ливърпул и Ливърпул – Базел.
 
Ето какво гласи при това положение регламентът на УЕФА:

При равни точки в груповата фаза между два или повече отбора, класирането се определя от:
1) Брой точки, спечелени в срещите между отборите с равен актив. Т.е. – прави се класиране на трите отбори, като мачовете им с първия (в случая с Реал) не важат.

2) По-добра голова разлика от мачовете между отборите с равен брой точки.

3) Повече вкарани голове от отборите с еднакъв точков актив.

4) Повече голове като гост в срещите между тези отбори.

5) Ако всичко дотук е равно, решаваща е головата разлика от всички мачове в груповата фаза.

6) Ако и тя е равна - брой вкарани голове от всички мачове в групата.

7) Последният критерий за сравнение са точките за клубния коефициент, спечелени в последните 5 сезона.

Резултатите между втория, третия и четвъртия до момента
:
Ливърпул – Лудогорец 2:1
Базел – Ливърпул 1:0
Лудогорец – Базел 1:0
 
Временно класиране между трите отбора с еднакъв брой точки:
1.Лудогорец* - 3 т. - 2:2 г.р.
2.Ливърпул- 3 т. 2:2 г.р.
3.Базел - 3 т. - 1:1 г.р.
* Лудогорец води заради повече голове на чужд терен (в случая той е един, а Базел и Ливърпул засега нямат попадение като гост в двубоите между въпросните три тима)
 
Цялата програма на групата до края
4 ноември 2014
Базел – Лудогорец
Реал (Мадрид) – Ливърпул
 
26 ноември 2014
Лудогорец – Ливърпул
Базел – Реал (Мадрид)
 
9 декември 2014
Ливърпул – Базел
Реал (Мадрид) - Лудогорец

КЛАСИРАНЕ НА ГРУПА "В"
ОТБОР М П Р З Г.Р. Т
1.Реал (Мадрид) 3 3 0 0 10:2 9
2.Лудогорец 3 1 0 2 3:4 3
3.Ливърпул 3 1 0 2 2:5 3
4.Базел 3 1 0 2 2:6 3