Фенове на Евертън, които са във Франция за двубоя на любимците им с Лил от Лига Европа, са бити от местни ултраси, съобщават медиите в Англия. Тази вечер двата тима се изправят един срещу друг от 20:00 часа, но привържениците на „карамелите“ са в града от вчера.

Група фенове на Евертън са гледали снощния мач на съгражданите им от Ливърпул с Реал (Мадрид) (0:3) в местен бар, когато отнякъде изскочила голяма група местни привърженици, които директно атакували заведението.

„Атмосферата бе добра цял ден. Феновете на Евертън пяха, показваха ни знамената си и се забавляваха. Всичко бе нормално. Вечерта те гледаха срещата на Ливърпул и в края на двубоя се случи, стана много лошо“, призна собственик на бар в центъра на града.

„Хулиганите дойдоха от другата улица и се затичаха към пъба. Част от англичаните бяха отвън и пушиха. Феновете на Лил използваха столове, които бяхме наредили отвън и с тях се опитваха да счупят прозорците и да влезнат вътре“, допълни той.

В крайна сметка няколко привърженици на гостите са с наранявания, а полицията успя да предотврати по-сериозни инциденти.