Арсенал победи Андерлехт с 2:1 като гост в мач от група D на Шампионска лига. С този успех "топчиите" направиха хубав подарък на своя мениджър Арсен Венгер. Французинът навърши 65 години.

Венгер сложи на вратата изненадващо 22-годишния Емилиано Мартинес. Неопитният страж обаче нямаше много работа преди почивката. Втората част започна по-открито и вратарят на домакините Прото спаси удар с глава на Алексис Санчес след центриране от пряк свободен удар. В 71-ата минута противно на логиката грандът от Брюксел поведе. Аржентинецът Анди Нажар засече центриране на Денис Прает, след като надскочи Калъм Чембърс и с глава прониза дебютанта Мартинес за 1:0. Веднага след това стражът отрази
опасен изстрел на Дефур.

Истинската драма настъпи в края на мача. В 89-ата минута Калъм Чембърс центрира от крилото и непокрития Киърън Гибс засече топката в мрежата - 1:1. Шокът за Андерлехт дойде в 1-ата минута на добавеното време. Тогава Алексис Санчес се размина с топката почти пред голлинията, но резервата Лукаш Подолски стреля безкомпромисно под гредата и донесе инфарктната победа на Арсенал с 2:1.

ander_ars.jpg