Олимпиакос победи неочаквано Ювентус с 1:0 в среща от група "А" на Шампионската лига. В герой за гръцкия гранд се превърна швейцарецът Пайтим Касами, който вкара единственото попадение. С основен принос за успеха е и испанският вратар Роберто, който пък спаси куп положения и буквално отчая с намесите си гостите.

Домакините доминираха преди почивката. В 7-ата минута Алехандро Домингес стреля опасно от фаул, но Буфон внимаваше и изби над гредата. Само 4 по-късно пък Митроглу пробва рефлексите на легендарния вратар. Пре първата си по-пасна контра гостите можеха да поведат. Пол Погба засече с глава центриране от корнер, отклони топката към Карлос Тевес. Аржентинецът вече виждаше топката в мрежата, обаче защитник я изчисти пред голлинията.

В 36-ата минута настъпи решителният момент в мача. След бърза контра Митроглу върна към Касами и той от границата на наказателното поле от движение с плътен шут опъна мрежата зад гърба на Буфон за 1:0. Швейцарецът след час игра уцели и гредата. Касами е бивш съотборник на Бербатов във Фулъм.

В 72-ата минута Тевес и Мората размениха пасове, испанецът изскочи сам срещу вратаря, но стреля право в тялото му. След това и Карлос от точката на дузпата отправи удар, но Роберто спаси с геройска намеса. В 86-ата минута отново Тевес опари ръцете на стража, а отскочилата топка разстресе напречната греда.

ol_juve.jpg

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа