Черно море Порт Варна надви с 90:79 шампиона "Левски" в последния мач от втория кръг на Националната баскетболна лига. Това е първи успех за "моряците", след като на старта загубиха от Берое. Константин Папазов и баскетболистите му пък инкасираха първо поражение в НБЛ този сезон.

"Левски", без звездата Брандън Хийт, започна по-добре, и водеше убедително след първата четвъртина. Във втората част обаче домакините вкараха няколко коша от разстояние, и започнаха да използват по-добре гардовете си. Така те успяха да изравнят играта, а в края на полувремето водеха с 42:40. В третия период Черно море дръпна по-сериозно, с 13 точки в средата му. "Левски" пак се доближи, като най-после вкара и от тройката, след като първото полувреме бе 0/9, но най-малката разлика бе 5 точки.

В самото начало на последната част гостите от София намалиха изоставането си до само 4 точки, но малко след това варненци пак бяха с двуцифрен аванс и в крайна сметка ликуваха с 11 точки преднина.

Александър Йевджич бе най-резултатен за победата на Черно море, завършвайки с 20 точки, Божидар Аврамов записа 17 точки и 5 асистенции, 16 отбеляза Станислав Славейков, а с 13 точки и 7 борби завърши Асен Великов. За "Левски" с дабъл-дабъл от 18 точки и 10 борби завърши бившият играч на варненци - Милян Пупович, 14 отбеляза Христо Захариев, а 13 реализира Павлин Иванов.