Воденият от Станимир Стоилов Астана постигна изключително важна победа по пътя към спечелване на шампионската титла в Казахстан. В пряк сблъсък за първото място избраниците на Мъри се наложиха с категоричното 5:1 срещу прекия конкурент Кайрат (Алмати). Благодарение на успеха Астана оглави класирането с 36 точки, а до края на първенството остават още 3 кръга. След наказателната акция на Стоилов и футболистите му Кайрат вече е втори с 35 точки. Освен това Астана има мач по-малко от съперника.

Още в 5-ата минута гостите от Алмати поведоха чрез Исаел, но това не отчая избраниците на Мъри, които до почивката съумяха да обърнат резултата с 2 гола в рамките на 1 минута на Роджър Каняс. Колумбиецът изравни в 44-ата минута, а само секунди след това отново той наказа Кайрат за 2:1.

Домакините започнаха вихрено втората част. Само 2 минути след подновяването на играта Танар Нузербайев реализира за 3:1. В края на мача две попадения отбеляза и ганаецът Патрик Твумаси - в 85-ата и 87-ата минути.

След като стана 5:1 Станимир Стоилов пусна и Атанас Курдов на терена. Българският нападател замени Кетевоама в 87-ата минута и доигра срещата, в която Астана направи важна крачка към титлата.

Следващият мач на водения от Мъри отбор е в неделя - гостуване на Шахтьор Караганди.