Голмайсторът на Реал (Мадрид) Кристиано Роналдо е реализирал повече попадения за първенство от всички футболисти на някои от най-добрите отбори в четирите водещи първенства в Европа.

Португалският национал оглавява голмайсторската листа в Примера дивисион с 15 попадения, въпреки че 4 от тях са от дузпи. Това е повече от всичките голове за първенство на от 3 от водещите клубове в английската Висша лига и по един от Испания, германската Бундеслига и италианската Серия „А”.

Изключително любопитано е да се отбележи, че Роналдо има повече голове за първенство от Ливърпул (13 гола), на когото Реал (Мадрид) ще гостува тази вечер на „Анфийлд” в мач от група „B” на Шампионската лига.

С по-малко попадения от португалеца до момента само в шампионатни срещи са отборите на Арсенал (13 гола), Тотнъм (10), Атлетико Мадрид (14), Борусия Дортмунд (10) и италианският шампион Ювентус (14).

Манчестър Юнайтед и победителят от Лига Европа Севиля също имаха по-малко попадения от Роналдо, но след последните си мачове успяха да се изравнят с португалеца.

Към головете на Роналдо този сезон могат да се добавят и още 2 попадения от груповата фаза на Шампионската лига, а с това активът на португалеца набъбва до 17 гола.