Тази вечер Лудогорец приема Базел в третия си мач от груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят от група "Б" е на Националния стадион "Васил Левски" от 21:45 часа.

Време за реванш. Така бихме определили днешния сблъсък, след като преди малко повече от година именно швейцарците се оказаха причината лудогорци да не попаднат сред най-добрите отбори в Европа. Тогава разградчани загубиха с 2:4 в София и 0:2 в Базел срещите от плейофната фаза.

Но едва ли има някой в клуба, който съжалява. Тимът натрупа солиден опит в груповата фаза на Лига Европа, от която излезе и отпадна на 1/8-финалите. Именно благодарение на мачовете от втория по сила турнир днес "зелените" са сред елита на Стария континент.

И доколкото мачовете с Ливърпул (1:2) и Реал (М) (1:2) отминаха с горчивина заради изпусната поне точка, то довечера Лудогорец има своя най-реален шанс за това. За първи успех в Лигата - било равенство, било победа. Вярно, срещу големите се играе по-лесно, ако имаш добри изпълнители. Сега шансът е на линия, тъй като Базел е тук без най-голямата си звезда - Марко Щрелер. 

Помните ли мачовете с Динамо (Загреб) от втория кръг на Шампионската лига отпреди повече от две години? Както е известно, Лудогорец направи 1:1 в Разград, след което загуби с 2:3 в Загреб с гол в осмата минута на продължението. Година след това двата тима попаднаха в една група в турнира Лига Европа. "Зелените" постигнаха победи с 3:0 и 2:1 и си отмъстиха.

Защо същият този сценарий да не се повтори и днес?

ludogorec.JPG4_4.jpg

ЛУД
ОГОРЕЦ - БАЗЕЛ
Днес от 21:45 часа, пряко по БТВ Екшън
София, Национален стадион "Васил Левски"
Съдия: Дениз Айтекин (Гер)


ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец:
Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Георги Терзиев, Козмин Моци, Йордан Минев, Фабио Ешпиньо, Светослав Дяков, Даниел Абало, Михаил Александров, Марселиньо Роман Безяк
Резерви: Милан Борян, Александър Александров, Браян Ангуло, Абел Анисе, Христо Златински, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Юнес Хамза
Контузен: Чворович
Наказани: няма
Треньор: Георги Дерменджиев

Базел: Вацлик, Ф. Деген, Шер, Сухи, Алихи, Дие, Джака, Гаши, Елнени, Ф. Фрай, Емболо
Резерви: Вайлати, Айети, Какитани, Гонсалес, Цуфи, Хамуди, Кала, Сио
Контузени: Щрелер, Ив. Иванов, Сафари, Самуел, Делгади
Наказан: Диас
Треньор: Пауло Соуса

Баланс: 2 мача, 2 победи за Базел, г.р. 6:2

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
- Йордан Минев е на картон от това да пропусне следващия мач на Лудогорец
- Лудогорец е спечелил само 10 от своите 22 мача във всички турнири през този сезон
- Георги Терзиев записа първи 90 минути миналия петък, след като лекува контузия от август насам
- В събота Гаши донесе победата на Базел с 1:0 над Йънг Бойс с първия си гол от 17 август насам
- Базел е спечелил три от последните си пет мача като гости във всички турнири.
- След като дебютира в първия ден от груповата фаза на Шампионската лига, 17-годишният Бреел Ембело наниза хеттрик за Базел при победата с 4:0 над Винтертур в мач от втория кръг за Купата на Швейцария
- За втори пореден мач между Лудогорец и Базел в София съдията е германец. Предишния път, при загубата с 2:4, двубоят бе ръководен от Волфганг Щарк.

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа