Кошмарът за Рома в Шампионската лига се завърна с гръм и трясък. Кошмарът от сезон 2006/07, когато във втория мач от 1/4-финалите отборът загуби с 1:7 като гост на Манчестър Юнайтед.

Но снощи сякаш болката бе по-голяма, защото "вълците" бяха разбити насред Вечния град. 7:1 на "Олимпико" и още куп възможности за голове в полза на баварците. За първи път италианският тим получава повече от три гола пред собствена публика. Това е най-тежката домакинска загуба за тима в Шампионската лига.

Гръмката победа напомни на много футболни фенове и пресния спомен от изминалото лято. Германия унизи със 7:1 домакина на Мондиал 2014 - Бразилия, а след това се превърна в първия европейски отбора, триумфирал със световната купа в Южна Америка.

Успехът на Байерн е най-изразителният за тима като гост. Досега върховото постижение за клуба бе от 5 гола. За последно пет попадения във вратата си получи Спортинг (Лисабон) през сезон 2008/09 в среща от 1/8-финалите. На реванша в Германия лосабонци бяха отнесени със... 7:1.

Има и още един интересен факт - треньорът Руди Гарсия бе начело на Лил, когато френският тим отстъпи с 1:6 на "Алианц Арена" преди два сезона. Отново в мач от груповата фаза на Шампионската лига. След само две седмици "римските вълци" гостуват в Мюнхен. Място, където числото седем не веднъж е красяло таблото. А има и фенове, които, макар и на Олимпийския стадион, помнят 9:0 над кипърския Омония (Никозия) кръг преди елиминациите на сезон 1972/73.

РОМА - БАЙЕРН 1:7


МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - РОМА 7:1