Треньорът на Базел Пауло Соуса говори с уважение за Лудогорец на пресконференцията си преди утрешния мач между двата тима от Група „В“ на Шампионската лига. Той изрази надежда, че българският тим ще подходи с атакуващ стил, а това може да даде шансове на неговия отбор за победа.
 
„Имаме голямо уважение към Лудогорец, който за 13 години успя да постигне толкова много във футбола. Това е отбор, който издига името не само на българския, но и на европейския футбол. Впечатляващ е начинът, по който беше постигнат дубъл в България през миналия сезон и в същото време беше достигнат 1/8-финал на Лига Европа“, заяви Пауло Соуса.
 
„Отстраняването на големи отбори като Партизан и Стяуа в квалификациите през това лято говори за силата на Лудогорец. Особено от победата над Стяуа с дузпи. Това показа мотивацията и желанието за успех на клуба, на играчите и на треньорите. Освен това българският тим направи два много силни мача срещу Ливърпул и Реал (Мадрид)“, коментира треньорът на Базел.
 
„Длъжни сме да подходим сериозно към този мач, тъй като срещаме сериозен противник. Сигурен съм, че българите няма да подходят по същия начин, както през миналата година. Сега са доста уверени и ще атакуват. Надявам се това да ни отвори пространства и по този начин да може да ги победим“, анализира португалецът.
 
„Иван Иванов се възстановява от операция. За момента всичко върви добре. Той трябва сега да мисли за здравето си и за бъдещето си. Деген и Шер са тук. Те са в здрави и може да играят. Имам хора, които да заменят контузения Марко Щрелер. Те нямат неговите лидерски качества, но се надявам да го заменят подобаващо“, обяви 44-годишният специалист. МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа