Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов призова да не бъде подценяван Базел преди утрешния мач между двата тима от Шампионската лига. Той призна, че е облекчение за българския шампион отсъствието на капитана на швейцарците Марко Щрелер.
 
Добре е за нас, че Щрелер няма да играе. Все пак е капитан на отбора, водеща фигура в Базел. Те обаче имата достатъчно добри изпълнители, така че това не може да ни успокоява,” заяви вратарят на Лудогорец.
 
„Не съм съгласен, че не мислим за „А“ група. Но това са различни мачове. В първенството срещу нас се нареждат 11 човека в наказателното поле. Докато в Шампионската лига ни оставят да играем, имаме пространства. Естествено, не играеш всеки ден срещу Реал (Мадрид) и Ливърпул. Е, Базел си ги срещаме редовно...”, коментира Стоянов.
 
“Мисля, че това ще е най-трудният ни мач. Базел е много дисциплиниран и добър тактически отбор. Подмениха доста играчи, но на тяхно място дойдоха млади и перспективни. Те са жадни за успехи, и мисля, че ще излязат пределно мотивирани. Но се надявам да излезем крайни победители,” допълни българският национал.
 
„Искам да помоля, да не се говори за Базел все едно играем с отбор от „Б“ група. Това е клуб с традиции в Европа, много добър отбор, но имаме своите шансове. Мисля, че ще играем умно и разумно, както досега,” анализира стражът.
 
“От нищо не се притесняваме. Аз лично, от нищо не се притеснявам. И миналата година играх срещу повечето от тези футболисти. Ако изпълним задачите си, не мисля, че има от какво да се притесняваме,” завърши Владислав Стоянов.
МИЛЕН ДИМИТРОВ/БЛИЦ

Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа