Легендарният шотландски бивш мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алкес Фъргюсън ще представи ново издание на автобиографията си този четвъртък.

Към книгата на сър Алекс са добавени още глави, а английските медии разкриват, че в тях става въпрос за провала на неговия наследник и сънародник Дейвид Мойс начело на „червените дяволи”.

Фъргюсън отрича да има вина за провала на Мойс, тъй като според някои обвинения му е оставил "застаряващ" отбор. Според сър Алекс, причините се коренят във факта, че Мойс е опитал да наложи по-консервативен и бавен стил на игра, който е бил срещу традициите на клуба.

Сър Алекс отрича и, че единствено той е отговорен за назначението на Мойс, като подчертава, че изборът е бил демократичен.

"Причината, поради която Манчестър Юнайтед играеше на висока скорост, е, че футболистите са свикнали да работят по този начин. Ако поради някаква причината темпото се забавеше, аз щях да съм там на почивката и да се намеся. Щях да им кажа: "Това не сме ние". Играта на скорост никога не е била пречка за резултатите ни. Това бе нашият начин - енергия и решителност в последната третина на терена", пише Фъргюсън в допълненото издание на автобиографията си.