Немският Майнц 05 официално обяви, че няма да пуснат Тодор Неделев под наем обратно в Ботев (Пловдив), каквото желание изразиха "канарчетата" преди дни. Мениджърът на клуба Кристиан Хайдел призна, че българинът изпитва трудности с адаптацията и все още не може да говори на немски език, като се налага с него да се комуникира чрез платформата за превеждане на Гугъл.

"Понякога може да бъде полезно да направиш крачка назад. Но това биха били шест крачки назад. Тодор няма никакво намерение да се завръща в родината си. Преотстъпване в друг отбор извън България също няма никакъв смисъл, тъй като той би имал същите проблеми, каквито и при нас", каза Хайдел.

Заради трудностите с езика, с приспособяването с живота в Германия и с интеграцията към състава, от спортно-техническото ръководство са решили още през лятото Неделев да играе само за дубъла до края на годината, за да свикне, а и да трупа игрова практика. "Неделев се съгласи без никакви възражения и това говори за неговото желание да се наложи при нас. Доволни сме, че Тодор се раздава максимално в мачовете на втория отбор, а времето показва, че той върви по прав път", заяви Хайдел.

"Затова до зимата Неделев ще тренира основно с първия отбор, но преди и след мачовете от трета лига той ще има занимания и с втория тим. Не се отказвам от момчето", каза още Хайдел, който вярва, че един ден българинът ще преодолеe всички трудности и ще бъде готов за Бундеслигата.